Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Άγριο ξύλο στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου - συνέχεια........

Η συνέχεια από το άγριο ξύλο που έπεσε στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου Νίκος Γαρουφαλής (Γερμανός), κυνηγά αγριογούρουνα με την παρέα του Δάσκαλου από του Φλόκα αρχαίας Ολυμπίας Γιάννη Αρέστη. Η κυνηγοπαρέα αυτή είναι άξια προς μίμηση διότι ουδέποτε έδωσε δικαιώματα για να της προσάψουν το παραμικρό.

Δεν είναι η μοναδική σπορά που έκανε ο σύλλογος του Πύργου – που προσφέρει με ποικίλους τρόπους στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο – έχει κάνει πολλές σπορές για να βρίσκουν τροφή οι πέρδικες, τα αγριογούρουνα κτλ. Χθες για παράδειγμα είχε οργανώσει αιμοδοσία των μελών του στην πόλη του Πύργου. Επίσης, η ομάδα αυτή δεν έχει ανάγκη να πουλήσει θηράματα διότι απλούστατα χαρίζει πολλά από τα θηρεύσιμα αγριογούρουνα σε φτωχές οικογένειες, σχολεία κ.τ.λ.

Αν τώρα έπρεπε σαν σύλλογος του νομού Ηλείας να σπείρει στον νομό Αρκαδίας, δεν το εξετάζω και δεν με ενδιαφέρει – από τη στιγμή μάλιστα που ο τοπικός σύλλογος Δημητσάνας είναι επί της ουσίας ανύπαρκτος.

Αντί λοιπόν ο σύλλογος Δημητσάνας να μιλά και να υπαινίσσεται για «μελλοντικές λαθροθηρίες», ας κοιτάξει να βγει από το τέλμα που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Ας κοιτάξει τα μέλη του στα μάτια και να πάψει να προστατεύει τους κατσαπλιάδες των ορέων και αυτούς που δεν μοιράζουν τα θηράματα αλλά τα εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος!

Ας κοιτάξει επίσης η «αγία» Ομοσπονδία Πελοποννήσου να βάλει στον ίσιο δρόμο τον σύλλογο της Δημητσάνας, διότι αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς οι απλοί κυνηγοί.

Μπορεί το χωριό μου να βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου, όμως ο δροσερός άνεμος δεν κρατάει μυστικά και τα νέα της περιοχής κυκλοφορούν τάχιστα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την παρουσίαση της ομάδας του Δάσκαλου που είχα κάνει παλαιότερα και είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό «Κυνήγι» του Ελεύθερου Τύπου.

Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω ……..