Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Κλέφτες κυνηγόσκυλων στην Καρδίτσα ...

Οι απανωτές κλήσεις με απόκρυψη στο κινητό του τού έδειξαν πού ήταν τα κλεμμένα σκυλιά του

Από την Πάτρα βρήκε τα κλεμμένα κυνηγόσκυλά του στην Καρδίτσα μετά από 3μήνες!

Την Τρίτη 1η Ιουνίου, μέσα σε μια αποθήκη με λουκάνικα βρήκε ο 68άχρονος κ. Χρήστος Αβραμόπουλος ένα από τα δύο κυνηγόσκυλα που του είχαν κλέψει το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2010 από το σπίτι του στην Πάτρα. Με εισαγγελική παρέμβαση ο κ. Αβραμόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός και γνώστης των διαδικασιών, ανακάλυψε το ηλικιωμένο θηλυκό κυνηγόσκυλό του μέσα σε μια αποθήκη που την είχε κλειδώσει ο κλεπταποδόχος και συγγενής 1ου βαθμού διακριτού μέλους κυνηγετικής οργάνωσης.

Πώς όμως έφτασε η χάρη του κυνηγού κ. Αβραμόπουλου 300 περίπου χιλιόμετρα μακριά απ’ την Πάτρα; «Κάποιος άγνωστος μου τηλεφωνούσε συνέχεια με απόκρυψη στο κινητό και μου έλεγε όλο αυτόν τον καιρό να μην στεναχωριέμαι άλλο και ότι τα σκυλιά μου τα έχει αυτός ο μαγαζάτορας. Κάποια στιγμή αποφάσισα να ακούσω τη συμβουλή του αγνώστου πληροφοριοδότη και έφτασα στην Καρδίτσα με πλήρη αστυνομική δύναμη και φυσικά παρουσία εισαγγελέα. Εκείνος αρχικά έκρυψε το σκυλί μέσα σε μια μικρή αποθήκη με λουκάνικα που προορίζονταν για το κρεοπωλείο του για να τρώει ο σκύλος μου ώστε να μην γαυγίζει και προδώσει την παρουσία του. Συνεπώς όταν ένας εκ των αστυνομικών που με συνόδευε τον ρώτησε αν είχε κάποια σκυλιά στο μαγαζί του κι εκείνος το αρνήθηκε, τον πρόδωσε το γαύγισμα του σκυλιού μου όταν άρχισα να το καλώ με το όνομά του. Με τα πολλά ο μαγαζάτορας άνοιξε την αποθήκη και το σκυλί έπεσε αμέσως επάνω μου κάνοντας χαρές». Ο ίδιος αναγκάστηκε να οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία τον παθόντα όπου και βρέθηκε ο δεύτερος σκύλος του.

Στα πλαίσια του δικού μας ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής καθώς και με τον επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας με σκοπό τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων γύρω απ’ το κύκλωμα του συγκεκριμένου τύπου ζωοκλεφτών οι οποίοι δρουν κερδίζοντας ασύλληπτα χρηματικά ποσά πουλώντας κλεμμένα κυνηγόσκυλα. Πέρα των τυπικών πληροφοριών οι αρμόδιοι αστυνομικοί δήλωσαν κώλυμα στην παροχή, προς εμάς, περισσότερων στοιχείων επικαλούμενοι νομικά και υπηρεσιακά εμπόδια. Εκείνο, ωστόσο, που διαπιστώσαμε ήταν ότι οι αρμόδιοι για την εξιχνίαση της υπόθεσης αστυνομικοί έχουν συγκρατήσει αποδείξεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλλά και να αξιοποιήσουν στη συνέχεια και σε συνεργασία με κυνηγούς που θα τους απευθυνθούν και οι οποίοι είναι θύματα κλοπής των σκύλων τους. Σύμφωνα με την έρευνά μας η αστυνομική έρευνα προσκρούει και σε άλλα «εμπόδια» που έχουν σχέση με τα κοινωνικά δεδομένα της περιοχής και σε κάποιο βαθμό φτάνουν στα όρια του θράσους και των απειλών.



Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη
Ελεύθερος Τύπος – Τετάρτη 9 – 06 – 2010