Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Το κυνήγι στην Ευρώπη ...

Ο Ελεύθερος Τύπος – Κυνήγι, από το 17ο τεύχος ξεκίνησε ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ για το κυνήγι στην Ευρώπη – που μας αφορά όλους σαν κυνηγούς εφόσον είμαστε πλέον και εμείς μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Το ρεπορτάζ θα ολοκληρωθεί σε 6 συνεχόμενα τεύχη, που το επιμελείται ο Στέλιος Φωκάς. Πιστεύω πως τα τεύχη αυτά θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία για την μοναδική τους θεματολογία.

Το κυνήγι στην Ευρώπη αφορά και το υπουργείο μας επί της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος – αφού γνωστό είναι πόσο κόπτονται οι έχοντες σε αυτό θέσεις επίκαιρες να διατυμπανίζουν εδώ κι εκεί πως πρέπει να προσαρμοστούμε κάποτε και εμείς οι Έλληνες κυνηγοί στα της Ευρώπης κυνηγετικά πράγματα.

Αξίζει να μελετήσει κανείς μας τους τρόπους που κυνηγάνε οι συμπατριώτες μας ευρωπαίοι, και το υπουργείο επί της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος – μαζί με τις συνεργαζόμενες Μ.Κ.Ο - wwf Ελλάς, οικολόγους κ.α. ας κοιτάξουν και πέρα από το κοντόφθαλμο βλέμμα τους να αντικρίσουν την πραγματικότητα.

Εμείς βέβαια, δεν επιδιώκουμε να κυνηγάμε λύκους και αρκούδες όπως πράττουν οι αδελφοί μας εν χριστώ ευρωπαίοι συμπολίτες μας και συνάνθρωποί μας, όμως η πραγματική γνώση ποτέ δεν έβλαψε κανένα μας.

Επειδή μάλιστα οι καιροί που έρχονται θα ναι δύσκολοι, καλό και χρήσιμο είναι να υπάρχει άπλετο φως όχι μόνο στα κυνηγετικά δρώμενα της γηραιάς ηπείρου αλλά και στα κέντρα αποφάσεων – σε αυτούς δηλαδή που με «σωφροσύνη» θα διαχειριστούν το περιβάλλον – και που σε αυτό βρισκόμαστε κι εμείς οι κυνηγοί.

Παρακολουθώντας λοιπόν το αφιέρωμα του Τύπος – Κυνήγι για τα κυνηγετικά πράγματα στις χώρες της Ευρώπης, αποκτούμε όντως μία νέα εικόνα, μία καινούρια γνώση, που κοντά μας βρίσκεται αλλά την αγνοούσαμε!