Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Οικολόγοι - ζαρκάδια - κυνηγοί

Δεν γνώριζα ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδας επιθυμεί να ενταχθούν στο κυνήγι μας και τα ζαρκάδια επειδή έγιναν πολλά!! Δηλαδή για την καλή ομοσπονδία που μιλά εξ ονόματός μας (!!), στη χώρα μας ότι πληθαίνει και αυξάνει πρέπει εμείς να το βάζουμε στο σακούλι μας!

Ψάχνοντας λοιπόν έπεσα στην «Καλύβα ψηλά στο βουνό», ένα σπουδαίο blog Πελοποννήσιου καλαμαρά που ζεί όμως στη Θεσσαλονίκη, του Πάνου Ζέρβα. Μακάρι να ήσαν όλοι οι αληθινοί οικολόγοι όπως ο Πάνος Ζέρβας. Αλλά δυστυχώς δεν είναι. Οι περισσότεροι είναι ακραίοι στις απόψεις τους, όπως ακραίοι άλλωστε είναι και πολλοί εξ ημών που λέγονται κυνηγοί και φέρουν κυνηγετική άδεια.

Για το ζαρκάδι ειδικότερα, είχα ακούσει παλαιότερα ότι γινόταν συστηματική λαθροθηρία. Μη μου πει κανείς πως ανάμεσα στους λαθροθήρες δεν υπήρχαν κυνηγοί γιατί θα τον κάνω «ντά!!».

Για την καλύτερη όμως ενημέρωση επί του θέματος, τα λίνκς που ακολουθούν θα βοηθήσουν στην κατανόηση του προβλήματος που προκύπτει.

Η Καλύβα ψηλά στο βουνό

Magikasland

---------------------------------------------------------------
Επειδή δεν έχω ζαρκάδι στο αρχείο μου για τη φωτό στο πόστ, βάζω μια καλύβα ψηλά στο βουνό (Λιμποβίσι Μαινάλου), αφιερωμένη στον καλαματιανό Πάνο Ζέρβα.